До питання використання сонячної енергії при плануванні та забудові мікрорайонів і груп житлових будинків багатоповерхової забудови - Білоус, С. Я.; Запривода, А. В.; Запривода, В. І. (КНУБА, 2011)
В роботі приведені 4 можливі варіанти використання сонячної енергії при плануванні та забудові мікрорайонів (груп житлових будинків). Приведені їхні переваги та недоліки. Розглянуті деякі особливості планування мікрорайонів при застосуванні 3-го варіанту. В подальших дослідженнях будуть розглянуті особливості планування та забудови мікрорайонів при застосуванні 1-го та 2-го варіантів.
Keywords: енергія сонячна використання; забудова мікрорайонів; планування груп житлових будинків; 697.329:711.58