Підвищення енергоефективності процесу сушіння будівельних виробів на основі його геометричних моделей - Скочко, В. І. (КНУБА, 2011)
У роботі представлено опис геометричної дискретної моделі процесу тепломасообміну, що виникає при сушінні капіллярнопорістих матеріалів і виробів, використовуваних в будівництві. також пропонується аналізувати і оптимізувати процес сушіння шляхом дослідження деформованого стану (переміщення) вологи, що знаходиться в порах даного виробу. Наведено принципову схему взаємодії компонентів, що складають геометричну модель досліджуваного процесу. Даная схема, при деяких спрощення, може бути використана стосовно і до інших видів сушіння.
Keywords: сушіння конвективне; сушіння радіаційно-конвективне; сушіння інфрачервоним випромінюванням; сушіння контактне; сушіння сублімаційне; сушіння в електромагнітному полі