Трансформація малоповерхової забудови Львова: вистояти або зникнути - Дідик, В. В. (КНУБА, 2018)
Сьогодні Львів переживає будівельний бум. Генеральний план міста передбачає його ріст за рахунок вільних територій, територій колишніх промислових підприємств а також ущільнення житлової забудови уже існуючих мікрорайонів та кварталів. Простір малоповерхової забудови зазнає трансформації через розбудову і надбудову уже існуючих особняків і, аж до повної їх руйнації, будівництва на звільненій території багатоповерхівок. Це спотворює масштаб середовища та створює нестерпні умови для життя решти мешканців віллової дільниці. Непоодинокі випадки будівництва також і у паркових зонах. Тому нині стоїть проблема збереження історично сформованих кварталів малоповерхової котеджної забудови, як пам’ятки містобудівного мистецтва, архітектури та культури, а також як цінного елементу, який разом із системою міських садів і парків, утворює систему безперервного кільця відкритих територій міста.
Трансформация малоэтажной застройки Львова: устоять или исчезнуть
TRANSFORMATION OF LOW-RISE BUILDINGS IN LVIV: TO SURVIVE OR TO DISSAPEAR
Keywords: котеджна забудова; трансформація; масштаб середовища; коттеджная застройка; трансформация; масштаб среды; cottage development; transformation; scale of the environment; 711.4