Памятники архитектуры и градостроительства в системе развития городов и существующий опыт приспособления - Мержиевская, Н. Ю. (КНУБА, 2008)
Статистичні дані показують, що середньорічне завантаження готелів , розташованих в історичних центрах міст України , складає 80-90 % . Існує гостра необхідність в розміщенні хороших європейських готелів в історичній частині міста Тому інтенсивне і стихійне втручання в історичне середовище міст дефіцит і інвестиційну привабливість територій історичної забудови доцільно систематизувати і направити на вирішення проблем збереження і реконструкції історичної архітектурної подоби і індивідуальності кожного українського міста
Keywords: реконструкция исторических центров городов; развитие гостиничных комплексов; 728.5:711