Перші аеродроми України та їх архітектурно-планувальна організація - Висоцький, А. М. (КНУБА, 2009)
Даною публікацією автор започатковує ряд статей присвячених розвитку архітектурно-планувальної організації аеродромів та аеропортів. В представленій статті в стислій формі розглянуто питання зародження авіації та аеродромобудування в Україні. Розвиток будівництва аеродромів показано від перших звичайних територій, що виділялися для потреб аматорів повітроплавання, до аеродромів кінця 20-х років. Аеродром розглядається як об’єкт, що служить авіації. З удосконаленням авіаційної техніки – удосконалюються і аеродроми. Вони складаються з двох частин: території та аероторії. На рівні схеми генерального плану аеродрому розглянуто основні складові елементи аеродромів тієї епохи.
Keywords: аеродроми; Україна; організація архітектурно-планувальна; 725.39