Проблеми і перспективи розвитку системи населених місць Східного регіону - Апостолова-Сосса, Любов Олександрівна (Бескиди, 2019)
Найбільш проблемним регіоном України в теперішній час без сумніву є східні прикордонні зони Донецької і Луганської областей, що межують з територіями ОРДЛО. Після втрати внаслідок окупації своїх обласних центрів – Донецька і Луганська, ці регіони перебувають в процесі перерозподілу функцій населених місць і демографічних ресурсів. Все це викликає потребу в терміновому пошуку шляхів подолання економічної і демографічної криз, обрання нових напрямів розвитку і, як результат, необхідність зміни стратегій розвитку міст і громад сходу України.
Keywords: період стагнації; місцеве самоврядування; проблемні регіони України; стратегія розвитку міст