Методи, принципи і організаційна структура управління регіональним розвитком - Мартинова, Аліна Дмитріївна (Бескиди, 2018)
Державне управління розглядає регіон як єдине ціле, що, з одного боку, є підсистемою, а з іншого — самокерованою системою, які перебувають у суперечливій єдності. Соціально-економічні процеси, які відбуваються у регіоні і вимагають управління, повинні відповідати інтересам, притаманним конкретному територіальному утворенню [4, c. 120-122]. До суб'єктів регіонального управління як єдиної системи належать міжнародні, національні, регіональні, муніципальні організації, приватні особи, які реалізують доручені їм функції. Формування єдиної і ефективної системи державного управління в регіоні на всіх рівнях є необхідною умовою його розвитку.
Keywords: методи державного впливу; регіональний розвиток; управління регіональним розвитком; податкова політика; адміністративне регулювання; 332.14