Вплив відбілюючих добавок на властивості декоративних шлаколужних цементів - Гоц, В. І.; Гелевера, О. Г.; Петропавловський, О. М.; Рогозіна, Н. В.; Смешко, В. В. (Харків: ХНУБА, 2020, 2020)
Декоративні цементи застосовують для підвищення архітек- турної виразності споруд і виконання опоряджувальних робіт. По- пит на них і вимоги до їх експлуатаційних характеристик постійно зростають. Зазвичай вони виготовляються на основі білих цемен- тів. Однак такі декоративні цементи мають усі недоліки портланд- цементу, включаючи високу енергетичну потребу і високу вар- тість.
Keywords: декоративні цементи; шлаколужні цементи; відбілюючі добавки