Модель оптимізації програми організаційного розвитку - Чернова, Людмила Сергіївна (КНУБА, 2019)
Стає більш наочним, що традиційні методи реагування на зміни й управління перетвореннями більше не дають очікуваних результатів, а в окремих випадках ненавмисно сприяють виникненню додаткових проблем. Такі проблеми виникають у середовищі, де часові межі здійснення змін (нетерпіння, яке проявляють зацікавлені особи, включаючи інвесторів, вищі установи, працівників, державу й громаду) звужуються. Отже, періодичність оцінки діяльності керівництва постійно скорочується. Це у свою чергу означає, що які б перетворення та зміни не були б реалізовані, їх дієвість й результати мають бути доведені у самий короткий термін. Тому виникає потреба в інструменті оптимізації програм організаційного розвитку, наприклад, у вигляді математичної моделі. Вибір конкретного методу оптимізації залежить від ряду факторів, у тому числі ‒ від особливостей проекту і програми, що оптимізуються, умов оптимізації та розробки програми змін. Але є основний показник, що не змінюється, це – якість. Тому саме на основі показника якості побудовано оптимізаційну модель, що запропонована у роботі.
Keywords: зміни; управління змінами програми розвитку; архітектура програм; якість; оптимізація; 005.8