Перспективні напрямки розвитку обладнання для безперервного формування залізобетонних конструкцій - Гарнець, В.М. (КНУБА, 2002)
Технологічні процеси формування залізобетонних виробів є найбільш трудомістким, металоємким і такими, що складно піддаються автоматизації. В цій області, особливо в технології формування плит перекрить і покрить, ригельних балок, паль і т.п., фактори підвищення ефективності виробництва в значній мірі використані. В Україні використовується практично на всіх підприємствах будівельної індустрії морально застаріле обладнання, експлуатація якого створює соціально-непривабливі умови для праці. Тому задачі удосконалення і інтенсифікації виробництва повинні вирішуватись на основі докорінних змін в технології виробництва залізобетону.
Keywords: безвібраційні агрегати; бетоноформуючі агрегати; формування будівельних виробів