Гранично-елементні підходи до розв’язання задачі про деформування масивів з тріщинами - Ворона, Ю. В.; Геращенко, О. В.; Русанова, О. С. (КНУБА, 2010)
Аналізуються особливості дослідження коливань масивних елементів конструкцій з тріщинами за гранично-елементною методикою, що базується на регулярізації з використанням теореми Стокса. Розроблена методика порівнюється з іншим чисельним підходом, пов’язаним з обчисленням скінченної частини гіперсингулярного інтегралу. Показано, що останній алгоритм є більш ефективним. При усталених гармонійних коливаннях масивних елементів
Keywords: деформування масивів з тріщинами; коливання; конструкції з тріщинами; теорема Стокса; задачі