Розрахунок водопровідної мережі з використанням програмного забезпечення - Мар`єнко, Ігор; Прокопенко, Ігор; Курбанова, Тетяна; Хомутецька, Тетяна (КНУБА, 2024)
Наведено результати досліджень роботи системи водопостачання з ув’язувальним розрахунком кільцевої водопровідної мережі в програмі «Excel». Досліджено можливості імітаційного моделювання сумісної роботи споруд з використанням програми «EPANET» та програмного комплексу «РІКОМ», що значно спрощують і пришвидшують процеси гідравлічного розрахунку мереж водопостачання за різних розрахункових режимів. Аналіз отриманих результатів розрахунку щодо витрат, напорів, швидкостей та часу транспортування води ділянками мережі дає змогу приймати обґрунтовані проектні рішення.
Keywords: система водопостачання; водопровідна мережа; гідравлічний розрахунок; водонапірна башта; програмне забезпечення; 628.144:004.42