Актуальність орендного житла в українському суспільстві - Джурляк, У. О. (КНУБА, 2019)
У цій статті описується актуальна ситуація даного типу житла в Україні і його неприйнятний стан. Все гостріше в Україні постають питання низького рівня орендного житла; величезна кількість прикладів «тіньової» оренди, а також, висока вартість оренди житла. Молоді українські сім’ї або одинокі спеціалісти не в змозі отримати доступне комфортне орендне житло або ж придбати його у власність. Колівінг - один із шляхів вирішення проблеми. Основна ціль колівінгів – створити комфортний простір для життя; розвивати різні типи соціальних відносин; мати оптимальну, обов’язково доступну вартість. Основний принцип досягнення цілі - поділ (розподілення) житлом та виключення атрофованих функцій житла.
Актуальность арендного жилья в украинском обществе
The relevance of rental housing in Ukrainian society
Keywords: орендне житло; колівінг (coliving); поділ (розподілення); комфортний простір; арендное жилье; коливинг; деление; комфортное пространство; rental housing; coliving; shearing; comfortable space