Міцність бетону на малоклінкерному шлакопортландцементі - Дворкін, Л. Й.; Дворкін, О. Л.; Мироненко, А. В.; Степасюк, Ю. О. (Знання, 2013)
В статті розглянуто результати досліджень бетонів, виготовлених на основі малоклінкерного шлакопортландцементу зі вмістом клінкеру менше 20 %. Визначено вплив різних пластфікуючих добавок та тепловологісної обробки на міцнісні характеристики бетону. Запропоновано методику розрахунку складів бетону на малоклінкерному ШПЦ міцністю до 60 МПа.
Прочность бетона на малоклинкерном шлакопортландцементе
Strength of concrete on low clinker slag portland cement
Keywords: активність; бетон; клінкер; механо-хімічна активація; міцність; портландцемент; шлак; активность; бетон; клинкер; механо-химическая активация; прочность; портландцемент; шлак; activity; concrete; clinker; mechanical and chemical activation; strength; portland cement; slag; 666.943.2