Позаквартирний внутрішній простор поверху в багатоповерховому житлі, як умова комфортності - Яблонська, Ганна Дмитрівна; Росковшенко, А. Ю. (КНУБА, 2010)
Розглядається питання ефективності використання внутрішнього простору в сучасному багатоповерховому житлі, зокрема на Україні. Аналізується вплив поверховості будинку на частку площі, що займають конструктивні, інженерні, комунікаційні та елементи протипожежного захисту житлового будинку, що розташовані на поверху. Вводиться поняття «коефіцієнту поверховості», що відображає цей вплив. Актуалізується проблема підвищення поверховості житла, яка призводить до збільшення площ, яку займають ці елементи. Це, в свою чергу, погіршує санітарно- гігієнічні та соціально-психологічні умови проживання, а також планувальні рішення квартир, та приводить до неефективного використання їх площі та простору.
Keywords: поверховість житла; комфортність; «коефіцієнт поверховості»; этажность жилья; комфортность; «коэффициент этажности»; quantity of floors of habitation; comfort; «factor of quantity of floors»