Обгрунтування технологічних рішень при реставрації пам'яток архітектури на прикладі " Мистецького Арсеналу " в м. Києві - Осипов, С. О. (КНУБА, 2009)
В даній статті наведені основні принципи і умови, які дозволяють гарантовано забезпечити ідентичність конструкцій відносно рішень первинного проекту при реставрації з перевлаштуванням пам'яток архітектури. Запропоновано альтернативний варіант підсилення цегляних хрестових склепінь перехопленням корисних навантажень монолітним залізобетонним перекриттям, що влаштовується над склепіннями.
Keywords: технологічні рішення; реставрація пам’яток архітектури; "Мистецький Арсенал"; Київ; підсилення цегляних хрестових склепінь; монолітні залізобетонні перекриття