Особливості походження та визначення терміну "цивілізація" - Швець, Євгенія Володимирівна (Економічна думка, 2016)
Поняття “цивілізація” поступово увійшло у науковий обіг у зв'язку із виникненням необхідності у поясненні загальних принципів функціонування суспільства та середовища його існування. Того суспільства, яке поступово переставало розглядатися як “град божий” чи “град земний”, і відтепер повинно було співвідноситися з присутністю людини у цьому світі та її діяльністю.
Keywords: поняття "цивілізація"