Застосування методу продовження розв‘язку за параметром до аналізу динамічної поведінки віброударної системи - Баженов, В. А.; Погорелова, О. С.; Постнікова, Т. Г. (КНУБА, 2012)
В статті представлені результати чисельних досліджень режимів коливального руху сильно нелінійної двохмасової віброударної системи з двома ступнями вільності під дією періодичного зовнішнього навантаження, що були отримані методом продовження розв‘язку за параметром. Побудовані амплітудно-частотні характеристики, виявлені зони стійкості та нестійкості Т-періодичного руху, приведені графічні характеристики отриманих коливальних режимів, зокрема перерізи Пуанкаре, проаналізована динамічна поведінка системи в широкому діапазоні частот та в точках біфуркації.
Keywords: двохмасова віброударна система; перерізи Пуанкаре; метод продовження