Роль та місце регіональної художньої школи в дослідженні та збереженні української автентичної архітектури й мистецтва - Юрчишин, Г. М. (КНУБА, 2016)
Досліджується та аналізується вплив регіональної архітектурно- мистецької школи на формування світогляду фахівців, науковців та студентів, спрямованого на глибоке вивчення та збереження етнічних традицій Прикарпаття. Визначена її роль у житті суспільства, що вимагає володіння методами проектування, які нададуть можливість вирішувати складні проблеми організації соціальних процесів і громадських функцій у оптимальному просторовому середовищі.
Keywords: автентична архітектура; традиція; архітектурно-мистецька школа; Прикарпаття; 72:7:727