Визначення впливу пружності вузла на розрахункову довжину сталевих колон малоповерхових рам - Білик, А. С.; Цюпин, Є. І. (КНУБА, 2018)
Приведено загальне рішення рівняння стійкості стержня пружно закріпленого на нижньому кінці та пружно закріпленого на верхньому кінці при вільному пересуванні. Надано обґрунтування отриманого узагальненого критерію стійкості та наведено рішення тестових задач.
Определение влияния упругости узла на расчетную длину стальных колонн малоэтажных рам
Determination of the injury influence on the cutting length of the steel cylinder of the small-surface rain
Keywords: критична сила; коефіцієнт розрахункової довжини; рівняння стійкості; метод початкових параметрів; стержень; шарнір; пружні опори; critical force; coefficient of design length; stability equation; initial parameters method; rod; hinge; elastic supports