Моделювання очищення стічних вод в аеробних та аноксидних біореакторах в присутності синтетичних детергентів - Россінський, В. М.; Саблій, Л. А. (КНУБА, 2016)
Приведено результати чисельного експерименту з очищення стічних вод в аноксидних та аеробних біореакторах з врахуванням інгібування синтетичними детергентами процесів окиснення органічних забруднюючих речовин. Запропоновано вирази, які дозволяють розраховувати кінетичні показники окиснення органічних забруднюючих речовин в аноксидних та аеробних біореакторах із активним мулом, враховуючи лімітування за субстратом, концентрацією розчиненого кисню в муловій суміші, інгібування синтетичними детергентами та лізис клітин бактерій активного мулу.
Keywords: синтетичні детергенти; стічні води; технологія; очищення; активний мул; моделювання; синтетические детергенты; сточные воды; технология; очистка; активный ил; моделирование; synthetic detergents; wastewater; technology; treatment; activated sludge; simulate; УДК 628.316:004.942