Особенности развития урбанизированных территорий с позиции системного подхода - Скурихина, Н. Н. (КНУБА, 2008)
В статті архітектурі розглядається як явище культури, що породжена етносом, у системних зв’язках з іншими сферами продуктивної діяльності людей, та в структурі над системи - Природи. Ланцюгова залежність уява всесвіту - культура - політика, економіка - життєва функціональна субстанція як закономірність є універсальною та пропонується в якості наданої до розгляду тези.
Keywords: розвиток етнічних систем; підхід системний; природа; всесвіт; 72.01