Застосування методу вапнування на пінополістирольних фільтрах із зростаючим шаром завислого осаду в схемах водопідготовки промислових підприємств - Ковальчук, В. А.; Одуд, Л. М. (КНУБА, 2016)
Проаналізовано використання води на технічні потреби у промисловості. Вказано на недоліки найбільш поширеного методу підготовки води вапнуванням з коагуляцією. Запропоновано використання для пом’якшення води методу вапнування на пінополістирольних фільтрах із зростаючим шаром завислого осаду. Експериментально доведено ефективність даного методу.
Keywords: пом’якшення води; метод вапнування; пінополістирольні фільтри; зростаючий шар завислого осаду; умягчение воды; метод известкования; пенополистирольные фильтры; растущий слой взвешенного осадка; water softening; lime method; expanded polysterene filters; increasing layer of suspended sediment; 628.1:628.164