Традиційна культова архітектура Японії: ключові моменти розвитку - Шевцова, Г.В. (КНУБА, 2014)
У статті розглянуто ключові моменти розвитку традиційної японської культової архітектури: критерії історичного вибору основних матеріалів та конструкцій та проблеми різночасових взаємовідносин автентичних й запозичених архітектурних традиції і міжрелігійних взаємовпливів.
Keywords: японська культова архітектура; автентика; архітектурні запозичення; міжрелігійні взаємовпливи; Japanese sacral architecture; authentic; foreign inspired stylistic; Sino-Buddhist influences