Розробка структури даних на основі класифікаційних ознак причин аварій у водопровідних мережах - Цюцюра, С. В.; Свинар, С. О.; Теренчук, С. А. (КНУБА, 2010)
В даний час аварійність трубопроводів в Україні щорік зростає. Загальна довжина водопровідних мереж в країні складає 86 тис. км. З них 21 тис. км. знаходяться в аварійному стані. Аварії приносять збитки, пов’язані з простоєм трубопроводів, втратами води, затопленнями, витратами на виконання ремонтних робіт. Вчасно вжиті заходи для їх запобігання істотно підвищують надійність водопостачання.
Keywords: водопровідна мережа; трубопровід; технологічні пошкодження; механічні пошкодження; 628.14