Використання неметалевої арматури в сучасному будівництві - Афтенюк, Іван; Колякова, Віра (КНУБА, 2025)
В умовах сучасного будівництва неметалева композитна арматура часто стає доволі ефективною альтернативою традиційній сталевій арматурі, особливо, якщо мова йде про гідротехнічне, малоповерхове або ж дорожнє будівництво. Завдяки своїм властивостям композитна арматура здатна забезпечити надійність і збільшити довговічність елементів конструкцій, насамперед, в агресивних середовищах. Й попри вищу вартість та потребу в спеціалізованому монтажі, її технічні характеристики відкривають нові можливості для оптимізації будівельних процесів.
Keywords: неметалева арматура; сучасне будівництво; альтернатива; агресивне середовище