Проблемні питання об'єднання територіальних громад та шляхи їх вирішення - Павлюк, Алла Петрівна (Економічна думка, 2016)
До основних завдань, визначених Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні належать реальне зміцнення самоврядування та надання громадам достатнього фінансового і матеріального ресурсу для вирішення завдань власного розвитку [1]. Зволікання з практичним впровадженням цих заходів вестиме до подальшого соціально- економічного занепаду багатьох територій та гальмування регіонального розвитку.
Keywords: об’єднання територіальних громад; реформування місцевого самоврядування; територіальна організація влади; 352