Дослідження втрат тиску в повітророзподільниках з тангенціальними випусками повітря - Мілейковський, В. О. (КНУБА, 2005)
Розглянуто дослідне визначення втрат тиску у повітророзподільниках з тангенціальними випусками повітря. Показано, що ці повітророзподільники мають низький коефіцієнт місцевого опору, тобто дозволяють заощаджувати електроенергію на переміщення повітря у системі вентиляції. Повітророзподільники з тангенціальними випусками повітря під назвою ПЕТ впроваджуються ТОВ “ИВК "Клімат”. Вони захищені Патентом України № 4497ІА від 15.03.2002 р.
Keywords: вентиляція та кондиціювання повітря; повітророзподільник; тангенціальний випуск повітря; коефіцієнт опору