Вища геодезія [Електронний ресурс]: конспект лекцій - Старовєров, Володимир Сергійович; Дем’яненко, Роман Анатолійович (КНУБА, 2025)
Викладено основні питання: теорія поверхонь, земний еліпсоїд, розв’язання задач на поверхні еліпсоїда, теорія та практика застосування плоских координат в конформній картографічній проєкції Гаусса Крюгера. Також розглянуто питання характеристик гравітаційного поля землі та способів виведення відхилень прямовисних ліній, системи висот та вирішення редукційних задач. Призначено для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».
Keywords: геодезія