Реалізація державної етнонаціональної політики на місцях: пропозиції для удосконалення - Червеняк, Кристина Тарасівна (Бескиди, 2019)
Держава, як один із вагомих суб’єктів етнополітичних процесів на її території, повинна бути основним регулятором цих процесів, тим, хто визначає «правила гри» у цілій системі. Подібна регуляція повинна здійснюватися як на загальнонаціональному, так і особливо на регіональному рівні. Адже від цього безпосередньо залежить гармонія в етнонаціональних відносинах, подальший розвиток такої держави, забезпечення її політичної стабільності.
Keywords: державна етнонаціональна політика; децентралізація; 314.156