Статичні характеристики автоматичного управління поцесу ущільнення бетонних сумішей. - Сівко, В. Й.; Назаренко, М. І. (КНУБА, 2002)
Статичні характеристики процесу ущільнення є основою для визначення параметрів автоматичного управління (передаючої функції, часу післядії, часу запізнення і т. ін.). Вони можуть бути побудовані шляхом аналізу процесу ущільнення. Як відомо [1], цей процес здійснюється шляхом циклічного навантаження бетонної суміші робочим органом вібраційної машини. При цьому за кожен цикл навантаження в суміші виникають напруження і, як наслідок, деформації. Накопичення залишкових деформацій веде до зміни густини суміші і її ущільнення
Keywords: суміші бетонні; ущільнення бетонних сумішей; характеристики статичні; управління автоматичне; величина регулююча; величина збурююча; 666.97