До розрахунків нормальних перерізів залізобетонних елементів згідно вимог Єврокод 2 - Кріпак, В. Д. (КНУБА, 2016)
Розглянуто основні положення та принципи розрахунків нормальних перерізів залізобетонних елементів при згині та позацентровому стиску згідно вимог Єврокод 2 з використанням лінійно-параболічної діаграми деформування бетону. Наведені методика для практичного використання при розрахунках перерізів.
Keywords: розрахунки залізобетонних конструкцій; діаграми деформування стиснутого бетону; стиснута зона бетону; міцність нормального перерізу; напруження в стальній арматурі; calculation of reinforced concrete structures; deformation of compressed concrete; the compressed area of the concrete strength of normal cross section; tension in the steel fixture