Особливості виконання дублюючих розрахунків та їх застосування для моніторингу каркасно-монолітних будівель на етапі будівництва у рамках науково-технічного супроводу - Адаменко, В.М. (Одеська державна академія будівництва та архітектури, 2021)
Діючий в Україні ДБН В.1.2-5:2007 “Науково-технічний супровід будівельних об'єктів” регламентує перелік будівель та споруд, які підлягають обов'язковому супроводу на всіх етапах життєвого циклу об'єкта: проєктування, будівництва, експлуатації, виведення з експлуатації та його ліквідації або консервації. До таких об'єктів, зокрема, відносяться житлові та громадські будинки заввишки понад 73.5 м. Питання моніторингу стану конструкцій, який виконується на етапі будівництва об'єкта в рамках науково-технічного супроводу, регламентуються також ДСТУ-Н Б В. 1.2-17:2016 “Настанова щодо науково-технічного моніторингу будівель і споруд”. В якості об'єкта дослідження розглядається 25-ти поверховий залізобетонний каркасно-монолітний житловий будинок, який розташований у Голосіївському районі м. Києва, та має підвальний, офісний, житлові та технічний поверхи. Висота підвалу становить 2.7 м, першого (офісного) поверху 3.3 м, житлові поверхи із 2-го по 25-й висотою 3 м. Найвища відмітка будинку становить +81.600 м. Науково-технічний супровід проводився на етапі будівництва каркасно-монолітного будинку і складався із 3-х етапів.
Keywords: науково-технічний супровід; моніторинг; дублюючі розрахунки; числовий розрахунок; каркасно-монолітні будівлі; залізобетонні конструкції; numerical calculation; reinforced concrete structures; frame monolithic buildings