Врахування міського середовища в реалізаціях київських архітекторів 1920-х – поч. 1930-х років - Василенко, Л. Г. (КНУБА, 2016)
Висвітлені аспекти новаторського, неформального узгодження найкращих об’єктів архітектури Києва (на прикладі житлових будинків секційного типу), побудованих за проектами видатних майстрів архітектури України, з середовищними умовами міста, рельєфом, характером вулиць і природи.
Keywords: новаторський напрямок; житлові будинки; середня поверховість; секційні; європейська практика; експресивність; раціональність; стрічкова композиція; рельєф; міське середовище