Впорядкування та інформаційна актуалізація історико-культурних та природних ресурсів Львівського Передкарпаття як передумова розвитку туризму - Дністрянська, Наталія Іванівна (Бескиди, 2019)
Львівське Передкарпаття охоплює територію Дрогобицького, Самбірського, Старосамбірського та Стрийського адміністративних районів, які розташовані на межі рівнинної та гірської місцевості. Його заселення і культурний розвиток завжди були пов’язані як з прилеглими рівнинними територіями, так і з особливостями освоєння гірської місцевості. На сьогодні сільська місцевість Львівського Передкарпаття є найбільш густозаселеною, тут знаходиться чимала кількість природних та історико-культурних ресурсів. Разом з тим, враховуючи сучасну економічну ситуацію, це найбільш депресивна частина області.
Keywords: розвиток туризму; туристичні ресурси; активізація туризму; 379.85(477.83)