Гендерні виміри сучасного міста і його просторів - Сіверс, Марія Валеріївна (Бескиди, 2019)
Гендерний вимір міста як питання для дослідження відносно нове поняття для України. Тим не менш характер міста, відповідно до гендерної проблематики, має давню історію [1]. То що ж таке гендер і чому це важливо? І яким чином гендер стосується міста і його просторів? Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визначає “гендер” як поняття, що стосується ролей, поведінки, діяльності, атрибутів та можливостей, які будь-яке суспільство вважає за потрібне для дівчат та хлопців, жінок та чоловіків. Гендер взаємодіє з бінарними категоріями біологічної статі, але при цьому відрізняється від них. Гендерна політика включає поняття рівних можливостей для обох статей.
Keywords: гендерний вимір міста