Кольорове тіло - система розташування хроматичних кольорів в ахроматичному порядку - Кузьмич, В. І. (КНУБА, 2018)
В роботі обґрунтовується важливість системного підходу до організації колористичних хроматичних звучань в послідовному порядку з врахуванням співвідношень до ахроматичного співставлення. Це являється на думку автора єдиним способом пояснити тональні співвідношення в хроматичному аспекті. Людина швидше диференціює тональні значення ахроматичного порядку і може дати собі з цим раду. З кольоровим хроматичним контекстом справи ідуть значно складніше. Поряд з природними задатками людина набуває і практичний досвід оперування хроматичними кольорами які базуються на основах спектру.
Цветное тело - система размещения хроматических цветов в ахроматическом порядке
Color body - system of location chromatic colors in achromatic order
Keywords: тональне співвідношення хроматичного та ахроматичного діапазону; ахроматична складова; кольорове тіло; кольоромодулор; об’єм кольорового тіла; колористичні під набори проектних вирішень; об’ємне положення кольорів; взаємозв’язок колористичних поєднань; тонально- ахроматичні угруповання; кольорове середовище; світлостійкість; тональное соотношение хроматического и ахроматического диапазона; ахроматическая составляющая; цветное тело; кольоромодулор; объем цветного тела; колористические под наборы проектных решений; объемное положение цветов; взаимосвязь колористических сочетаний; тонально-ахроматические группировки; цветное среду; светостойкость; tonal correlation of chromatic and achromatic range; achromatic component; colored body; coloromodulor; volume of colored body; colored under sets of design solutions; volumetric color position; interconnection of color combinations; tonal-achromatic groups; color environment; light stability; 72.017.4