Моделі і методи оцінки ризиків в інвестиційних будівельних проектах в умовах невизначеності - Теренчук, С. А.; Єременко, Б. М.; Журибеда, Д. Б. (КНУБА, 2009)
Практика реалізації реальних інвестиційних будівельних проектів (ІБП) свідчить про те, що вплив факторів невизначеності призводить до виникнення непередбачуваних ситуацій, що в свою чергу призводить до неочікуваних витрат, навіть в тих проектах, які спочатку були визнані економічно обґрунтованими. Таке трапляється через те, що непередбачені або малоймовірні негативні сценарії розвитку ІБП все ж таки можуть відбутися і завадити реалізації проекту. Саме тому аналіз моделей і методів оцінки економічної ефективності ІБП в умовах невизначеності є актуальним і доцільним.
Keywords: інвестиційні будівельні проекти; імовірнісні методи; методи теорії ігор