Цифровізація як ключовий вектор модернізації економіки України - Лаврухіна, Катерина; Титок, Вікторія (КНУБА, 2025)
Становлення цифрової економіки виступає одним із провідних напрямів розвитку сучасних світових економік. Україна також долучається до цих глобальних процесів, прагнучи до активної інтеграції у міжнародний економічний простір. Для забезпечення сталого розвитку цифрової економіки необхідним є розширення якісного Інтернет-покриття, підготовка висококваліфікованих кадрів у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, розвиток сучасної цифрової інфраструктури та вдосконалення цифрових сервісів. У сучасних умовах конкурентоспроможність підприємств значною мірою залежить від їхньої здатності швидко впроваджувати інформаційні технології, створювати інноваційні цифрові продукти та оперативно реагувати на потреби споживачів.
Keywords: цифровізація; економіка; модернізація; відбудова; цифрові технології; смарт-громади