Дослідження стійкості тонкостінних елементів відкритого профілю з різними варіантами розкріплення - Охтень, І. О.; Гоцуляк, Є. О. (КНУБА, 2010)
На прикладі сталевого каркасу будівлі торговельного комплексу у м. Миколаїв досліджено роботу тонкостінних прогонів покриття з урахуванням особливостей їх розкріплення до рам каркасу. Зроблено висновок про вплив способу розкріплення багатопрольотних прогонів (балок) до крокв’яних конструкцій.
Keywords: деформація; втрата стійкості; тонкостінний прогон покриття; багатопрольотні прогони; 539.3