Транспортно-пересадочний вузол як елемент планувальної структури міста - Бондар, А. (КНУБА, 2016)
В статті проведено аналіз існуючих визначень поняття ««транспортно-пересадочний вузол» та запропоновано нове, що розглядає його, як елемент транспортно-громадського призначення. Розглянуто структуру транспортно-пересадочних вузлів, та наведено коротку характеристику кожного з його складових елементів міської транспортної інфраструктури, регіонального та міжрегіонального транспорту та прилеглих міських територій. Описано склад територій вулично-дорожньої мережі міста, ділянок вуличного транспорту, ділянок позавуличного транспорту, ділянок позавуличних пішохідних переходів, ділянок стоянок, ділянок об'єктів транспортної інфраструктури як складових території міської транспортної інфраструктури транспортно-пересадочного вузла. В статті пропонується класифікація транспортно-пересадочних вузлів по двох основних складових, що визначають роль та ієрархію того чи іншого вузла в системі, а саме транспортна класифікація та планувальна класифікація
Transport interchange hub as part of city planning structure
Keywords: транспортно-пересадочний вузол; склад ТПВ; класифікація ТПВ; transport hub; transport hub composition; transport hub classification; 711.73