Властивості деяких параболоїдів n-го порядку - Ковальов, Сергій Миколайович; Ботвіновська, Світлана Іванівна; Мостовенко, Олександр Володимирович (КНУБА, 2015)
Робота присвячена пошуку аналітично заданих поверхонь, дискретні каркаси яких утворюють зрівноважені сітки. Розглянуто геометричні і статичні властивості симетричних параболоїдів порядку 2 ≤ _ ≤ 4, з перерізами, що у площині Z=0 розпадаються на n прямих ліній.
Keywords: дискретний каркас; статична рівновага системи; зовнішнє навантаження; параболічні поверхні; формоутворення поверхні; статико-геометричний метод