Перетворення фронтів розривних хвиль в трансверсально–ізотропних середовищах зі змінними параметрами пружності - Іванченко, Г. М.; Заєць, Ю. О. (КНУБА, 2009)
Розглядається задача про перебудову плоскої розривної хвилі в неоднорідному трансверсально-ізотропному середовищі. На основі променевого методу виведені розв’язувальні рівняння. Досліджено залежність форми променів і фронтів від зміни параметрів пружності
Keywords: розривні хвилі; трансверсально-ізотропне середовище; пружне середовище; сейсмологія