Проблеми сучасної архітектурно-ландшафтної організації прибережних територій (на прикладі проектної практики Лондону, Великобританія) - Рубан, Л. І. (КНУБА, 2016)
Стаття присвячена висвітленню проблем сучасної архітектурно- ландшафтної організації прибережних територій стосовно їх гідротехнічного захисту від високої води та подальшого ландшафтного планування узбережжя. Вирішення проблем великого мегаполісу показано на прикладі досвіду планування прибережних територій р. Темзи у Лондоні, Великобританія.
Keywords: прибережні території; гідротехнічний захист; архітектурно- ландшафтна організація територій