Моделювання прямого та відбитого сонячного світла стосовно задач геліотехніки та геліоосвітлення - Підгорний, О. Л. (КНУБА, 2011)
Енергозбереження в будівництві та архітектурі пов’язана з ефективним застосуванням світлової та теплової сонячної енергії, а також мінімізацією енергозатрат для сонцезахисту і створенням комфортного світлового і теплового середовища в будівлях. Суттєвою складовою надходження світлової енергії є пряме сонячне світло, яке має змінний характер в часі як за напрямом променів, так і за добовою тривалістю. Тому має практичне значення моделювання з урахуванням цього прямого, відбитого та заломленого світла, можливість створення багатоланкових потоків світла, та управління ними, розробка прийомів концентрації.
Keywords: моделювання сонячного світла; геотехніка; геліоосвітлення; енергозбереження в будівництві; 628.9