Проведення геодезичних робіт під час моніторингу деформацій споруд - Вангородський В. Р. (ТОВ «ЕКОІНВЕСТКОМ», 2025)
Моніторинг технічного стану будівель і споруд є ключовим елементом забезпечення експлуатаційної безпеки об’єктів, особливо в умовах інтенсивної урбанізації, зношеності інженерної інфраструктури та впливу природних і техногенних факторів. Геодезичні методи контролю деформацій відіграють провідну роль у системі інженерного моніторингу, оскільки забезпечують точні та об’єктивні дані про зміни геометричних параметрів конструкцій у часі.
Keywords: геодезичні роботи; моніторинг деформацій споруд