Досліження вартості житлової нерухомості - Чобану, Ю. М. (КНУБА, 2016)
Зважаючи на особливості житлової нерухомості як соціальної й економічної категорії, в роботі досліджено методичні підходи до формування структури вартості житлової нерухомості відповідно до її земельної складової. На відміну від офісної, торгової і промислової нерухомості, житлова нерухомість найбільш чітко відображає містобудівну цінність території, оскільки в її загальній вартості не враховується вартість бізнесу. У вартості житлової нерухомості закладено споживчі властивості території, собівартість будівництва і прибуток забудовника. На основі результатів дослідження запропоновано модель вартості новозбудованої і побудованої за часів УРСР житлової нерухомості відповідно до розміщення або земельного компонента.
Исследование стоимости жилой недвижимости
RESEARCH THE VALUE OF RESIDENTIAL REAL ESTATE
Keywords: житлова нерухомість; вартість; земельна складова; 332.85; 332.334.4:711.58