Роль інформаційної політики в реінтеграції тимчасово окупованих територій - Кресіна, Ірина Олексіївна; Явір, Віра Анатоліївна (Бескиди, 2018)
Значення інформаційної політики в процесі реінтеграції України поки що не є глибоко дослідженою проблемою на науковому рівні, хоча питання реінтеграції окупованих територій Донбасу і Криму вже понад чотири роки стоїть на порядку денному держави. Після анексії Криму та окупації частин Донецької та Луганської областей у 2014 р. Україна ще не напрацювала системної, послідовної стратегії реінтеграції, орієнтованої на повернення цих регіонів до єдиної правової, політичної, інформаційної, соціальної, етнокультурної, економічної системи країни. На даному етапі виникла нагальна необхідність напрацювання комплексної політики реінтеграції тимчасово окупованих територій, в якій чи не ключову роль повинна відігравати саме інформаційна політика.
Keywords: інформаційна політика; реінтеграція; тимчасово окупована територія; 007:332.14(477.52/.6)(477.75)