Розрахунок статично невизначуваних рам методом сил і методом переміщень : методичні вказівки і індивідуальні завдання - Максим'юк, Юрій Всеволодович; Гончаренко, Марина Вікторівна; Козак, Андрій Анатолійович; Максим'юк, Олександр Всеволодович (КНУБА, 2026)
Розглянуто короткі теоретичні відомості, необхідні для розрахунку статично невизначуваних рам методом сил і методом переміщень. Детально описано склад роботи з необхідними теоретичними даними. Викладено приклади розрахунку рам методом сил та методом переміщень. Наведено розрахункові схеми стержневих систем для виконання розрахунково-графічних робіт. Призначено для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» для спеціальностей G16 «Гірництво та нафтогазові технології», G17 «Архітектура та містобудування», G18 «Геодезія та землеустрій», G19 «Будівництво та цивільна інженерія».
Keywords: 624.041.1