Аналіз методик розрахунку проникної дії основних видів боєприпасів та осколкового ураження конструкцій захисних споруд - Комар, Олег; Михайловський, Денис (КНУБА, 2025)
Проведено аналіз існуючих методик інженерно-аналітичних розрахунків пробивання захисних перешкод основними елементами ураження від засобів нападу противника та наведено алгоритми розрахунку осколкового ураження від різних видів боєприпасів, а також для обчислення захисних властивостей фортифікаційних та інженерних захисних споруд.
Keywords: осколкове ураження; фортифікаційні споруди; боєприпаси; товщина пробивання; кінетична енергія снаряду